Lingerie wassen? Met deze tips gaan beha’s en slips lang mee

Mode

Lingerie wassen? Met deze tips gaan beha’s en slips lang mee

Print

Een beha wassen of de slip van je favoriete setje is niet altijd een sinecure, maar met deze tips van het Belgische lingerielabel Marie-Jo en huishoudmerk Miele krijg je het ondergoed proper en blijft het langer mooi.

Neem een handwassymbool niet letterlijk

Velen denken dat het handwassymbool betekent dat je de stuks met de hand moet wassen, maar een handwasprogramma van de wasmachine is vaak een betere keuze. Het toestel behandelt delicate stofjes heel secuur: de trommel wiegt beha’s en co. zachtjes en zwiert met een zo laag mogelijke snelheid. Wij daarentegen hebben soms de neiging om te hard te knijpen of wringen, waardoor we textielvezels kapot maken.

Tip: ga voor een wasprogramma voor delicate was met maximaal 600 toeren.

Gebruik niet te veel wasmiddel

Als je te veel product gebruikt, dan geven de optische witmakers in je wasproduct te veel partikels af. Daardoor kan het licht minder weerkaatsten en ziet je was er grauwer uit.

Hoera voor een waszakje

Maak alle haakjes vast en stop je lingerie in een waszakje. Zo voorkom je beschadiging door contact met andere kledingstukken. Vouw de cups netjes in elkaar, zodat ze hun vorm behouden.

Ga voor delicaat product

Gebruik een wasmiddel voor fijne, delicate was. Een fijnwasmiddel bevat speciale ingrediënten die mild zijn voor de stof en die ook extra gaan verzorgen.

Let op met combinaties

Gooi beha’s nooit samen met jeans of andere zware stoffen in de trommel. Het risico bestaat dat de zware materialen deuken maken in de cups. Zelfs in een waszakje zijn beha’s niet optimaal hier tegen beschermd.

Extra tips voor na het wassen

- Haal je lingerie na het wassen meteen uit de wasmachine, zo voorkom je schade.

- Laat niet drogen in de droogkast, maar aan de lucht (dit komt de vorm ten goede).

- Leg een beha steeds horizontaal te drogen op een wasrek om de vorm te behouden.

NIET TE MISSEN