Agressieve bestuurder slaat buschauffeur een hersenschudding in Mechelen

Foto: Photo News

Agressieve bestuurder slaat buschauffeur een hersenschudding in Mechelen

Print
Mechelen -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man verschenen die zich moest verantwoorden voor vernielingen, slagen en verwondingen en kwaadwillig belemmeren van het verkeer. Hij sloeg een buschauffeur een hersenschudding omdat die hem zou uitgedaagd hebben. Het parket vroeg een celstraf van 18 maanden, eventueel met uitstel.

Imad T. stond met zijn wagen aan de verkeerslichten toen hij vond dat een buschauffeur van De Lijn niet snel genoeg was doorgereden bij het groene licht, waarop hij hem de middelvinger gaf. De man reed vervolgens voor de bus uit maar die wilde hem voorbijsteken, waardoor de man ook uitweek naar dezelfde kant. Daarom maakte de bus een beweging in de andere richting, wat ook de bestuurder weer deed. Plots stopte de wagen zeer bruusk waardoor de bus hem niet meer kon ontwijken en het tot een aanrijding kwam.

Daarop stapte de bestuurder van het voertuig uit en ging verhaal halen bij de buschauffeur. Hij sloeg de ruit van de bus in en probeerde daarna de deur te openen. Toen dat mislukte, haalde hij een krik uit zijn wagen en forceerde de deur. Daarna kreeg de buschauffeur een pak slaag, met onder meer een gescheurde oorlel en hersenschudding tot gevolg. De man was 25 dagen werkonbekwaam.

Volgens de verdediging van T. is hij niet bewust in de remmen gegaan. Meester Thiebaut vroeg dan ook de vrijspraak voor het kwaadwillig belemmeren van het verkeer. Het parket vraagt 18 maanden cel, eventueel met uitstel. De rechtbank vonnist op 4 oktober.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio