Jinnih Beels: “Het lijkt wel of de korpsleiding iets te verbergen heeft”

Foto: BELGA

Jinnih Beels: “Het lijkt wel of de korpsleiding iets te verbergen heeft”

Print
Antwerpen -

“Door het niet vrijgeven van deze integriteitsstudie lijkt het alsof de korpsleiding iets te verbergen heeft, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.” Zo reageert de Antwerpse sp.a op een artikel dat donderdag in deze krant verscheen. Onze redactie vroeg een studie naar integriteit binnen het korps op, maar die aanvraag werd geweigerd.

Nochtans had een officiële commissie, die waakt over openbaarheid van bestuur, in een advies duidelijk laten verstaan dat er geen enkele grond is om deze vraag te weigeren.

LEES OOK: (+) Politie weigert GVA inzage in onderzoek rond integriteit bij agenten

“Ook de Antwerpse sp.a-fractie in de gemeenteraad vroeg deze studie al meermaals op, zonder gevolg”, zeggen de socialisten in een persbericht. Lijsttrekker Jinnih Beels roept het stadsbestuur op om de gemeenteraad inzage in het rapport te schenken.

“De Antwerpse politie is de laatste jaren al een aantal keer in opspraak gekomen in een aantal integriteitsdossiers”, zegt Jinnih Beels. “Door het niet vrijgeven van deze integriteitsstudie lijkt het alsof de korpsleiding iets te verbergen heeft, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat is vooral jammer voor het grootste deel van het Antwerpse politiekorps: alle integere Antwerpen politieagenten.”

Jinnih Beels: “Het lijkt wel of de korpsleiding iets te verbergen heeft”
Serge Muyters

“Dit rapport kan niet zonder bijkomende toelichting of omkadering geïnterpreteerd worden”, zo motiveert korpschef Serge Muyters de beslissing van de weigering aan Gazet van Antwerpen. “Ik vind dat zeer denigrerend tegenover de verkozen leden van de gemeenteraad”, aldus nog Jinnih Beels. “Onze fractie is in staat om met open blik en de nodige zorgvuldigheid naar zo een studie te kijken.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio