© VRT

Oprichter Schild & Vrienden eerder over Bo Van Spilbeeck: “Verandering van geslacht is niet normaal”

De ‘Pano’-reportage over de jongerenbeweging Schild & Vrienden zorgt voor heel wat opschudding. In de reportage werd het racisme en antisemitisme binnen de organisatie onthuld. Oprichter Dries Van Langenhove krijgt op (sociale) media de volle laag. Enkele maanden geleden deed de 25-jarige rechtenstudent ook al enkele opmerkelijke uitspraken over geslachtsverandering en transgenders.

Dries Van Langenhove is oprichter van de jongerenorganisatie Schild & Vrienden. Hij zetelt ook in de raad van bestuur van UGent. In een tien minuten durend filmpje op Facebook noemt hij de ‘Pano’-reportage “framing door de VRT”, en wil de publieke omroep “alle Vlamingen afschilderen als racisten”.

Begin februari werd Van Langenhove uitgenodigd voor een gesprek in ‘Terzake’ naar aanleiding van de ‘coming out’ van VTM-reporter Bo Van Spilbeeck. “Veranderen van geslacht is niet normaal en ik vind het ook gevaarlijk om dat te gaan normaliseren”, tweette hij toen.

In ‘Terzake’ lichtte hij die uitspraak toe. “We zijn mensen die twijfelen aan hun gender op deze manier in een richting van een zeer ingrijpende geslachtsverandering aan het duwen. We moeten die mensen in eerste instantie helpen met hun probleem en geslachtsverandering is dan niet altijd het correcte hulpmiddel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER