AED-toestel in Mechelen-centrum geeft instructies in het Frans

Bij aankomst van de mug stelde de spoedarts vast dat een AED-toestel ingesteld was in het Frans. Foto: rr

AED-toestel in Mechelen-centrum geeft instructies in het Frans

Print
Mechelen - Een publiek AED-toestel van de stad Mechelen dat vorige week bij een spoedgeval werd gebruikt, bleek ingesteld te staan in het Frans. Uit voorzorg heeft de stad de leverancier opdracht gegeven om alle toestellen te controleren.

Een automatisch externe defibrillator (AED) is een draagbaar toestel waarmee je bij levensbedreigende hartritmestoornissen een elektrische schok kan toedienen. Zo’n toestel hangt ook aan De Zeeridder in de Befferstraat.

“Vorige week werd mijn zoon, die spoedarts is, met de mug naar de Befferstraat geroepen. Ter plaatse werd hij geconfronteerd met een toestel dat instructies gaf in het Frans. Voor zijn team is dat geen probleem, maar uiteraard kan dit niet. Iedereen moet ermee kunnen werken”, zegt gemeenteraadslid Magda Van Loon (CD&V).

De stad was toen al ingelicht over het incident. Ze heeft de leverancier om uitleg gevraagd. Hij heeft de opdracht gekregen om alle toestellen te controleren en de juiste taal in te stellen. Bevoegd schepen van Welzijn Koen Anciaux spreekt in een reactie van “een schande”. Hij volgt de zaak op. “Want zoiets kan natuurlijk niet en houd je eigenlijk niet voor mogelijk”, zegt hij.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio