Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Sterrenchef lanceert frituur met grootmoeders keuken in eigen dorp

Stoofvlees van hoge kwaliteit, cervela van eigen makelij en zelfgeklopte mayonaise

Peter Vangenechten en Gert Verheyen. Inzet: het logo met de puntzak. Foto: BERT DE DEKEN

Geel -

Belle Fritte heet het nieuwe initiatief dat chef-kok Peter Van- genechten, de sterrenchef van La Belle, lanceert. Niet hij, maar zijn rechterhand Gert Verheyen staat er achter het vuur. Peters zus Ellen houdt, net als in La Belle, de cijfers in de gaten. De veredelde frituur opent in oktober in Geel-Bel.

Het lijkt een anachronisme. In een tijdperk waarin kleine handelszaken uit de dorpen verdwijnen, opent Peter Vangenechten een frituur in het Geelse gehucht Geel-Bel. Om zeker te zijn van voldoende aandacht maakt hij er geen gewone, maar een culinair hoogstaande frituur van. Het blijft wel fastfood en er zijn ook gewone frituursnacks te koop, maar toch is de kans groot dat klanten uit de verre omgeving naar Bel afzakken voor een frietje met.

“We denken hier al lang over na”, zegt Ellen ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees