Els De Schepper wil taboe doorbreken met single: “Eerste liefde verloren door zelfdoding”

Evi Hanssen en Els De Schepper zingen Noodrem in. Foto: Jan Van der Perre

Els De Schepper wil taboe doorbreken met single: “Eerste liefde verloren door zelfdoding”

Print

Elke dag sterven in Vlaanderen bijna drie mensen door zelfdoding. Dat zijn er jaarlijks meer dan duizend. “Ik vind het vreselijk”, zegt de Antwerpse comediénne Els De Schepper (52). “Hoe is het in godsnaam mogelijk dat in zo’n welvarend land toch zo vaak mensen uit het leven stappen?”

Met haar nieuwe nummer Noodrem, dat op 10 september verschijnt, hoopt De Schepper nu het taboe rond zelfdoding weg te werken. Het is een samenwerking met de Zelfmoordlijn. Meer dan dertig BV’s, onder wie acteurs Kürt Rogiers, Maaike Cafmeyer en Sven De Ridder, werken mee.

Els De Schepper werd zelf al twee keer van heel dichtbij met zelfmoord geconfronteerd. Toen ze twintig was, verloor ze haar allereerste vriendje. En een paar jaar geleden stierf een heel goeie kameraad. “Met deze single roep ik enerzijds op om hulp te vragen als je in de knoop raakt. Anderzijds richt ik me tot élke Vlaming. We moeten allemaal beter om ons heen kijken en ons meer bekommeren om anderen.”

Wie heeft vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

MEEST RECENT