Beerschot Wilrijk trekt jonge rechtsachter aan en neemt afscheid van twee spelers

Foto: Beerschot Wilrijk

Beerschot Wilrijk trekt jonge rechtsachter aan en neemt afscheid van twee spelers

Print

Beerschot Wilrijk heeft dinsdag een nieuwe verdediger aangetrokken. De 20-jarige Belgisch-Congolese rechtsachter Ayrton Mboko komt over van Union en tekent voor twee seizoenen. De Mannekes nemen ook afscheid van twee spelers.

Mboko kende zijn opleiding bij de jeugdopleiding van Standard Luik. Om speelminuten te vergaren maakte hij vorig seizoen de overstap naar Union. Daar kwam hij negentien keer aan de bak. Hij traint sinds maandag mee bij de Mannekes.

Will Still, die Mboko nog kent van bij Standard waar hij staflid was bij de jeugd, motiveert de overgang van de beloftevolle voetballer. “Als 16/17-jarige trainde hij al mee met de A-kern. Hij heeft alles om uit te groeien tot een goeie rechtsachter en heeft een uitstekende ingesteldheid. Bij ons kan hij voort ontwikkelen en doorgroeien.”

Voor Dani Wilms en Richard Kule Mbombo is het (tijdelijk?) einde verhaal bij Beerschot Wilrijk. De 20-jarige verdedigende middenvelder Wilms wordt een jaartje uitgeleend aan Rupel Boom. Ook Mbombo is op weg naar de uitgang, want de spits test momenteel bij het Slovaakse AS Trencin.

MEER VOETBALNIEUWS