Verkiezingen 2018 Antwerpen

John Crombez slaat terug: “Als er binnen N-VA topmensen zijn met een drugsverleden, dat ze het dan bekend maken”

Print

Voorzitter John Crombez (sp.a) heeft dinsdag gereageerd op de vermoedens van zijn collega-partijvoorzitter Bart De Wever (N-VA) dat de tentakels van de drugsmaffia tot in de politiek reiken. De Wever had laten verstaan dat de N-VA immuun is voor dat soort invloed. Crombez reageert fors in VTM NIEUWS: “Practice what you preach. Maak het bekend, ook als er binnen N-VA topmensen zijn met een drugsverleden.”

In een interview met De Volkskrant liet De Wever zich maandag ontvallen dat “politici één klik verwijderd zijn van malafide praktijken”. De belangen van de georganiseerde misdaad reiken tot in de politiek, en zo ontstaat een gevaarlijke cocktail van macht, misdaad en het ronselen van stemmen. “Ik steek voor bepaalde gemeenteraadsleden mijn hand niét in het vuur”, zei de Wever, en benadrukte dat het niét in zijn eigen partij is, waar dit gebeurt. De Wever wilde ook geen namen noemen.

John Crombez slaat terug: “Als er binnen N-VA topmensen zijn met een drugsverleden, dat ze het dan bekend maken”
Foto: BELGA

“Ik maak me kwaad om deze insinuaties”, zegt sp.a-voorzitter John Crombez nu aan VTM NIEUWS. Corruptie bestrijd je met transparantie. Ook als er binnen de N-VA topmensen zijn met een drugsverleden of met banden met wapenfabrieken, maak het bekend. Practice what you preach”, aldus Crombez. Ook Crombez wil geen namen noemen, én nuanceert dat het principe van transparantie moet gelden voor de hele politieke wereld.

De Wever: “Dit is het laagste van het laagste”

De Wever reageert fors op deze nieuwe aantijgingen van de sp.a-voorzitter: “Ik ga niét afdalen tot het niveau van een roddeltante, dit is toch het laagste van het laagste. Er is een groot verschil tussen mensen met een substantieprobleem, zoals die in elke familie in Vlaanderen voorkomen, en de dreiging die uitgaat van de georganiseerde misdaad, die een hele samenleving ontwricht.”