Man (27) die moeder en kindjes aanreed vrijgelaten “onder strikte voorwaarden”, kinderen buiten levensgevaar

Foto: bfs

Man (27) die moeder en kindjes aanreed vrijgelaten “onder strikte voorwaarden”, kinderen buiten levensgevaar

Print
Waasmunster -

De bestuurder die vrijdag een moeder en haar twee kinderen aanreed in Waasmunster, is vanmiddag door de onderzoeksrechter in Dendermonde “onder strikte voorwaarden” vrijgelaten. Na hun moeder zijn ook de kinderen van 6 en 9 intussen buiten levensgevaar.

De moeder en haar twee kinderen waren vrijdagavond al fietsend op weg naar hun huis in Elversele, toen ze op een baantje aan de Mirabrug in Waasmunster werden aangereden door de bestuurder van een nieuwe wagen. Die legde een positieve ademtest af en werd gearresteerd op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen en sturen onder invloed, maar werd zondag na zijn verhoor door de onderzoeksrechter in Dendermonde vrijgelaten “onder strikte voorwaarden”.

De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht door een verkeersdeskundige. Volgens de eerste vaststellingen reed de bestuurder niet te snel, maar waren er geen remsporen. Het rijbewijs van de autobestuurder werd 15 dagen ingetrokken.

De moeder en de twee kinderen werden vrijdag met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van de moeder was al langer stabiel, maar zondag bevestigde het parket dat ook de twee kinderen intussen buiten levensgevaar zijn.

Het ongeval gebeurde vlakbij de bekende horecazaak De Koolputten, waar op dat moment een feest aan de gang was. Het is ook een populaire halte voor wandelaars en fietsers.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio