Fernando Alonso gaat IndyCar testen

Foto: EPA-EFE

Fernando Alonso gaat IndyCar testen

Print

Fernando Alonso stapt volgende week in een IndyCar. De Spaanse piloot stapt na dit seizoen uit de Formule 1, maar heeft nog niet gezegd wat zijn nieuwe doel wordt. Het ligt voor de hand dat Alonso overstapt naar de Amerikaanse IndyCar-series, om de ontbrekende schakel van de “Triple Crown” te bemachtigen.

De 37-jarige Spanjaard wil na Grahim Hill de tweede piloot worden die de Grote Prijs van Monaco, de 24 Uur van Le Mans en de Indy 500 heeft gewonnen. Twee van die drie iconische races heeft de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 al op zijn erelijst staan, alleen winst op de “Oval” in Indianapolis ontbreekt nog. Vorig jaar debuteerde Alonso in de Indy 500. Hij lag zelfs een tijdje aan de leiding, maar viel door een motorprobleem uit.

Alonso stapt volgende week op een circuit in Alabama in een IndyCar-bolide van Michael Andretti. “Dat zou ik vorig jaar eigenlijk al doen, maar toen had ik geen tijd. Nu is die kans er wel”, zei Alonso. “Maar het is zeker niet zo dat deze dag bepalend zal zijn voor mijn keuze voor volgend jaar.”

Meer sportnieuws