© jma

Technisch defect op zweefmolen tijdens Laundry Day, bezoekers zitten klein uur vast

Door een technisch defect lag de zweefmolen op het festival Laundry Day een klein uur stil. Een twintig mensen zaten hierdoor vast op zo’n twintig meter hoogte, maar werden door de brandweer geëvacueerd. Niemand raakte gewond, iedereen kwam er met de schrik vanaf, zo bevestigde de organisatie van Laundry Day aan onze redactie.

jtp

“De brandweer heeft zo’n 20 mensen geëvacueerd van de zweefmolen, wat natuurlijk zorgde voor spectaculaire beelden”, aldus Barbara Soens van Laundry Day. “De bezoekers hebben zo’n 45 minuten vastgezeten op 20 meter hoogte, dat betekent dat het technisch defect gebeurde aan het begin van de attractie die zo’n 60 meter hoog gaat. Geen van de bezoekers had medische klachten, al moesten sommigen wel snel naar het toilet.””

“De precieze oorzaak van het technisch defect kennen we nog niet, maar de molen zal waarschijnlijk voor de rest van het festival buiten werking zijn”, zegt mede-organisator Wim Van der Borght aan Belga

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de Middenvijver-site op Linkeroever zorgt Laundry Day voor het traditionele slotakkoord van de Antwerpse festivalzomer. Op de acht podia, opgesteld in een cirkelconstructie, komen zowel house- en techno-dj’s als live hiphopacts langs. Op de affiche staan onder meer Booka Shade, Richie Hawtin, Jeff Mills en Romeo Elvis.

De 21ste editie van het festival op het Antwerpse Linkeroever zal minder bezoekers lokken dan de jubileumeditie van vorig jaar. “Op dit moment tellen we ongeveer 16.000 festivalgangers”, zegt Van der Borght. “Tegen het einde van de avond hopen we aan 22.000 te geraken.”

© Joris Herregodts

© jma

© jma

© jma

MEER OVER Laundry Day