Tottenham haalt opgelucht adem: hun Zuid-Koreaanse aanvaller Son moet niet naar het leger

Print

Tottenham begon het seizoen zonder de Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min. Die was nochtans fit, maar mocht van zijn club met zijn land meedoen aan de Asian Games. Hij won vandaag ook met 2-1 de finale van Japan, en daar was Tottenham erg blij mee. Want zo ontloopt Son immers zijn legerdienst van bijna twee jaar...

Zuid-Koreaanse mannen moeten tussen hun achttiende en dertigste een verplichte dienstplicht kloppen van 21 tot 24 maanden. Dat is voor topsporters niet anders. Enkel een gouden medaille op een internationaal toernooi kan een dispensatie opleveren.

Aangezien Zuid-Korea vandaag op de Aziatische Spelen goud pakte, wordt Heung-min dus vrijgesteld van de militaire dienst die hem twee jaar afwezigheid bij Tottenham Hotspur had gekost… En dat vierde de Londense club meteen op Twitter:

De finale werd pas in de verlengingen beslecht: na 90 minuten stond het immers nog 0-0. Lee Seungwoo en Hwang Hee Chan zetten Zuid-Korea in die verlengingen op een 2-0 voorsprong en verder dan de aansluitingstreffer van Ueda Ayase kwam Japan niet meer: 2-1. Waarna Son Heung-min zijn “vrijheid” uitgebreid kon vieren.

Meer sportnieuws