Nieuwe metingen voor geluidsschermen

Print
Zandhoven - Het Agentschap Wegen en Verkeer zal opnieuw geluidsmetingen komen doen naast de E313 in Massenhoven en Viersel, om te onderzoeken of geluidsschermen mogelijk zijn.

Vooral de bewoners van de Kanaalstraat in Massenhoven en de Watersportlaan in Viersel hebben veel last van de snelweg. Zonder werkzaamheden schommelt het lawaai in de Kanaalstraat constant tussen 90 en 95 decibel. Idem dito voor Viersel, maar daar ligt de E313 iets hoger. Zo gaat een stuk van het lawaai verloren.

In 1998 schreven we al artikels over de gewenste geluidsmuren. De kritische grens ligt op 80 decibel, en die wordt overschreden. Intussen werkt het Agentschap Wegen en Verkeer met een prioriteitenlijst, waardoor bijvoorbeeld Beringen, waar de huizen verder van de E313 liggen, wel een geluidsmuur kreeg, en Massenhoven en Viersel niet.

In de vorige legislatuur bezocht een afvaardiging van het gemeentebestuur het kabinet van toenmalig bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V). Uit een checklist van trillingen en geluid bleek toen dat Viersel en Massenhoven niet in aanmerking kwamen. “We hebben nu gevraagd om nieuwe metingen uit te voeren”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Mocht het nodig zijn, zijn wij als gemeente ook bereid een bijdrage te leveren.” (kma)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio