Eindelijk! Thibaut Courtois viert langverwacht debuut bij Real Madrid

Foto: Photo News

Eindelijk! Thibaut Courtois viert langverwacht debuut bij Real Madrid

Print

Bondscoach Roberto Martinez stond tot vandaag voor de bijzondere situatie dat zijn eerste twee (top)doelmannen dit seizoen nog niet aan spelen toekwamen. Behalve Simon ­Mignolet zat ook ­Thibaut Courtois immers op de bank voor zijn ­eerste drie wedstrijden bij Real Madrid. Vanavond tegen ­Leganés (aftrap 20.30 uur) komt daar echter verandering in: Courtois maakt dan zijn debuut voor de Koninklijke.

Thibaut kwam deze zomer voor 35 miljoen euro over van Chelsea naar Real Madrid, maar moest daar zijn concurrent Keylor Navas laten voorgaan in het Madrileense doel. Na drie weken bankzitten mag onze nationale doelman zaterdagavond dan toch debuteren bij Real, in de competitiematch tegen Leganes.

De Costaricaan Navas, al drie jaar eerste doelman bij Real, mocht in de eerste drie officiële matchen nog aantreden in doel, maar zaterdagavond was het dus de beurt aan Courtois. Coach Julen Lopetegui blijft intussen vaag over wie zijn eerste doelman wordt dit seizoen.

Courtois wordt zo de eerste Belg sinds Fernand Goyvaerts op 13 november 1966. In de jaren tachtig speelden ook de Spaanse Belgen Juan Lozano en ­Alberto Bernardo voor de Koninklijke.

 

Voor de rest staan de verwachte namen op het wedstrijdblad aan de zijde van Real: Raphaël Varane en kapitein Sergio Ramos in de centrale as achterin, Luka Modric maakt zijn terugkeer als titularis ten koste van Isco en ook het nieuwe trio BBA (Bale-Benzema-Asensio) staat aan de aftrap. 

Nog geen Mariano

Real Madrid stelde gisteren overigens Mariano voor. De Koninklijke kocht hem terug van Lyon voor 20 miljoen euro, meer dan het dubbele van het bedrag dat het vorig jaar nog kreeg (8 miljoen). Mariano erft het rugnummer 7 van Cris­tiano Ronaldo bij ­Madrid maar zit voorlopig nog niet in de selectie.

Meer sportnieuws