Overlast in Brouwershof aanpakken

Print
Willebroek -

Het nieuwe speelpark Brouwershof aan de Schoolweg wordt door sommigen gebruikt als uitvalsbasis om overlast te veroorzaken. Gemeente en politie kondigen preventieve maatregelen en

een repressieve aanpak aan.

Het Brouwershof is een aangename plek tot verpozen en een toffe speelplek voor kinderen. Spijtig genoeg is sinds het begin van de vakantie vastgesteld dat sommigen het park ook gebruiken als uitvalsbasis voor het veroorzaken van overlast in de buurt. “Er is geen sprake van een gedoogbeleid, de inspanningen worden onverminderd verdergezet en we zullen een nultolerantie hanteren,” laat de politie en burgemeester Eddy Bevers (N-VA) weten.

“De inspanningen tegen overlast kaderen in een preventieve en repressieve aanpak. Dat door politiemensen die al dan niet in uniform zijn. Heel wat controleacties hebben al tot pv’s geleid tegen de overlastveroorzakers. De wijkagent is het directe aanspreekpunt en ook het cameranetwerk werkt. We vragen de burgers ook daadwerkelijk problemen te signaleren”, zegt burgemeester Eddy Bevers. Dankzij de camera’s werd recent nog een verdachte opgepakt voor de eerder gepleegde brutale overval op een 93-jarige man.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio