Elf straten krijgen nieuwe asfaltlaag vanaf volgende week

Print
Nijlen -

Elf straten krijgen de komende weken een nieuwe laag asfalt. Het betreft een aantal wegen die in minder goede staat zijn.

Het gaat om Bogaertsheide, Elsendonkstraat, Hazenpad, Kroonstraat, Paterstraat, Schriekstraat, Toekomststraat en Zandzegge. Ook zijstraten van Grote Puttingbaan, R. de Ramstraat en Vredestraat worden aangepakt. “Elk jaar maakt de gemeente een lijst op van de wegen die een nieuwe asfaltlaag nodig hebben. Het gaat om straten waar er ofwel reeds zichtbare gebreken zijn ofwel om straten waarvan we vermoeden dat er schade gaat ontstaan tijdens de komende winter”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V).

De werkzaamheden beginnen op maandag 3 september. “Eerst wordt het bestaande wegdek in asfalt met een grote freesmachine verwijderd. Daarna wordt eerst een nieuwe kleeflaag aangebracht en vervolgens komt daar een nieuwe toplaag in asfalt bovenop”, klinkt het. De bewoners van de betrokken straten worden door de aannemer op de hoogte gebracht van eventuele hinder.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio