Pop-upjeugdbewegingscafé opent op Korenmarkt, De Partage blijft langer

Johannes Beyens. Foto: stad mechelen

Pop-upjeugdbewegingscafé opent op Korenmarkt, De Partage blijft langer

Print
Mechelen - In het voormalige café PaNique d’O op de Mechelse Korenmarkt opent begin september Conclaaf, een pop-upjeugdbewegingscafé. Tegelijk verlengt ook restaurant De Partage zijn verblijf op het plein.

Dat is een initiatief van Johannes Beyens (22), al 17 jaar actief bij Chiro Xl en barman in café De Gouden Vis. “Het is de bedoeling om café te houden volledig gericht naar het Mechelse jeugdwerk”, zegt hij. Daaraan past hij ook zijn dranken, sfeer en interieur aan.

“Evenementen worden mee georganiseerd door de lokale jeugdverenigingen die we praktisch en fysiek ondersteunen. We willen een plek creëren waar jongeren van verschillende jeugdverenigingen en -bewegingen zich thuisvoelen. Het café moet hen de ruimte geven om van gedachten te wisselen onder leeftijdsgenoten. We trachten een vrijblijvend centrum te worden voor het Mechelse jeugdwerk, als het ware een broedplaats van ideeën en samenwerkingen tussen innovatieve jongeren”, legt Johannes uit.

Normaal zou hij zijn intrek nemen in The Box, waar momenteel De Partage van Wouter Joossens (41) huist. Zijn restaurant dat gebaseerd is op het delen van eten, slaat enorm aan bij het publiek. Daarom heeft hij beslist om vanaf 12 september door te gaan. Tot 29 november is de zaak van woensdag tot en met zaterdag geopend van 18 tot 21.15u.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio