Deze beelden laten je hart smelten: golden retriever zorgt voor tijgertjes, leeuwenwelpje en hyena-pup

Print

Video: Reuters

In de zoo van Beijing, China is er wel iets heel ongewoon aan de gang. Daar zorgt een golden retriever naast haar eigen pups ook nog eens voor hyena-pups, een leeuwenwelpje en tijgertjes. En dat zorgt voor een sterke vriendschap tussen de kleintjes.

De verzorgers van de zoo in Beijing moesten dringend op zoek gaan naar een oplossing nadat een Siberische tijger niet wou zorgen voor haar jongen. Dus vonden ze er niet beter op dan een golden retriever, die net moeder was geworden van twee pups, zich te laten ontfermen over de welpjes. Niet veel later kregen de tijgerwelpjes ook gezelschap van hyena-pups en een leeuwenjong.

Het is niet de eerste keer dat het dierenpark verschillende soorten dieren bij elkaar laat leven, maar vijf verschillende soorten is uitzonderlijk. “Ik vind het ongelooflijk”, zegt een van de dierenverzorgers. “Ik dacht altijd dat als deze dieren samen zouden leven dat het bloederig zou aflopen, maar nu leven ze samen in harmonie. Ik realiseer mij dat dieren hetzelfde zijn als mensen, wij hebben allemaal gevoelens.”

De welpjes zijn nu twee maanden oud en worden gescheiden eens ze drie maanden oud zijn. Dat kan natuurlijk worden uitgesteld als ze goed overeen blijven komen.

Bekijk ook zeker deze schattige dierenfilmpjes:

Lieve poes uit Essen zorgt voor nest kuikentjes

Ook poezen moederen graag. Zelfs voor deze wezenkuikentjes uit Essen. De eieren werden onder een warme lamp uitgebroed. Toen ze uit het ei kwamen, was er geen kip in de buurt. Gelukkig was er wel deze Simba. Haar moedergevoel zorgt ervoor dat ze naast haar eigen kroost ook nog plaats heeft voor deze donzige kuikentjes.

Verdwaalde kameel zet drukke autosnelweg op stelten

Video: Ruptly

Een losgeslagen kameel zorgde woensdag voor heel wat verkeerschaos op een drukke snelweg in de Russische hoofdstad. Automobilisten hadden geen andere keuze dan bruusk uit te wijken toen het ‘schip van de woestijn’ heen en terug over het asfalt liep. Het is niet duidelijk hoe de bizarre situatie uiteindelijk is afgelopen, of waar de kameel vandaan kwam. Volgens de lokale overheid van Moskou reisde het dier mee met een circus, maar was het uitgebroken.

Prachtig: apin speelt vliegtuigje met haar kleintje

‘Vliegtuigje’ spelen met je baby: het doet zich wel vaker voor bij een doorsnee gezin. Maar het spelletje is niet enkel bekend bij de mens. Ook mensapen, zoals chimpansees, hebben er een handje van weg, getuige videobeelden die het Tai Chimp Project onlangs deelde op sociale media.

Nu in het nieuws