Verkiezingen 2018 - Hoboken

Lijst sp.a Hoboken vervolledigd: “Aanpak armoede is ons kernthema”

Foto: Wim Rosiers

Lijst sp.a Hoboken vervolledigd: “Aanpak armoede is ons kernthema”

Print
Hoboken -

Lijsttrekker en huidig Hobokens districtsschepen voor onder andere Openbare Werken Tom De Boeck heeft de volledige lijst van zijn partij bekendgemaakt. Het grootste speerpunt voor de partij is de aanpak van armoede.

“De voorbije zes jaar hebben we hard gewerkt in het district, we zijn behoorlijk trots op wat we konden verwezenlijken”, zegt De Boeck. “De nieuwe lijst is een goede weerspiegeling van het district met kandidaten uit alle wijken van Hoboken. Er is een mooie mix van jong en oud en alle bevolkingsgroepen zijn vertegenwoordigd. Onze jongste kandidate is nauwelijks achttien terwijl de oudste 78 lentes op de teller heeft staan.”

Opvallende aanwezige op de lijst is voormalig stadsschepen voor Openbare Werken Paul De Loose op plaats 12. Hij zetelde nog tot 2006 in de gemeenteraad maar besloot daarna te stoppen omdat hij de partijlijn van Patrick Janssens niet genegen was. “Maar deze nieuwe, jonge mensen verdienen steun”, gaf hij al aan in Gazet van Antwerpen toen bekend raakte dat hij op de lijst zou staan.

De Boeck stelt meteen zijn strijdpunten voor. “Ons programma is klaar en de aanpak van armoede is daarin een kernthema, maar we willen op alle beleidsvlakken het verschil maken. Onder de slogan #thuisinhoboken werken we aan vijf thema’s: Een veilig Hoboken, een sociaal Hoboken, een proper Hoboken, een cultureel Hoboken en een sportief Hoboken.”

De volledige lijst:

1 DE BOECK Tom

2 GITTENAER Ann

3 AARAB Hassane

4 GYULER Sibel

5 DUBOIS Cédric

6 HAUCHART Joyce

7 NOENINCKX Sven

8 STEIN Koen

9 MARINUS Jacqueline

10 AERTS Pascal

11 GEERAERT Sandra

12 DE LOOSE Paul

13 VAN DOOSSELAERE Tilly

14 WIESE Dirk

15 HAGENS Lana

16 HOFSTEDE Nick

17 VAN DER MEULEN Freya

18 TABLA Farah

19 NKESHIMANA Aloys

20 WYNINCKX Hilde

21 DE LENDTDECKER André

22 GEUENS Yvette

23 BELOY Paul

Verkiezingsnieuws