Twee mannen opgepakt voor brutale home invasion in Temse: achtervolging eindigt op E19

Foto: bfs

Twee mannen opgepakt voor brutale home invasion in Temse: achtervolging eindigt op E19

Print
Temse -

Een politieachtervolging die begon in Temse in Oost-Vlaanderen, eindigde woensdagavond op de E19 in Antwerpen-Noord. “Twee gemaskerde mannen drongen via de achterdeur een woning in de Nijverheidsstraat in Temse binnen. De bewoners werden onder bedreiging van een handvuurwapen en een mes verplicht op de grond te gaan liggen”, zegt Katrien Borms van parket Oost-Vlaanderen.

De bewoners werden geslagen en hun handen en voeten werden met tape vastgebonden. De verdachten konden met een buit uit de woning wegvluchten. “Een getuige kon de Nederlandse nummerplaat van de grijze Golf Polo noteren. Later werd de auto opgemerkt op de E17 richting Antwerpen, en anoniem achtervolgd.”

In samenwerking met politiezone Kruibeke/Temse, politiezone Waasland-Noord, en de federale politie kon het snelleresponsteam (SRT) van de lokale politie Antwerpen de auto onderscheppen op de E19 richting Nederland. “De twee verdachten, een 30-jarige man uit Temse en een 31-jarige man uit Nederland, werden gearresteerd. Zij worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.”

De slachtoffers liepen verwondingen op en zijn allebei arbeidsongeschikt.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio