Meer beleving in Wereldwinkel

Print
Edegem -

De Oxfam Wereldwinkel in de Doelveldstraat van Edegem heeft een opfrisbeurt gekregen. Het vrijwilligersteam, dat graag extra krachten verwelkomt, ontvangt de klanten nu in een modern en warm winkelinterieur.

Oxfam heeft al meer dan twintig jaar een werking in Edegem. Sinds een kleine twintig jaar is daar ook een winkel aan gekoppeld. “Onze eerste Wereldwinkel lag in de Parklaan. Daarna verhuisden we naar de Hovestraat. Nu zitten we sinds zeven jaar in de Doelveldstraat. Deze winkel was wat oubollig geworden waardoor we voor een vernieuwing kozen. We willen onze klanten meer beleving aanbieden”, vertelt Hugo Van Noyen.

Vrijwilligers

Zo kunnen de bezoekers bijvoorbeeld hun wijnen kiezen met behulp van een handige wijnkiezer. Het assortiment blijft erg uitgebreid met eetwaren, dranken en accessoires. “We blijven ons inzetten voor de lokale boeren en producenten in het zuiden, zodat zij een eerlijk loon krijgen.”

Het Edegemse Oxfam-team bestaat momenteel uit zo’n 45 vrijwilligers. “Een twintigtal onder hen houdt zich bezig met de winkel. Maar we hebben ook andere taken, zoals administratie en communicatie. Verder geven we workshops in de scholen van Edegem rond thema’s als koffie- en cacaoplantages. Onze vaste vrijwilliger voor deze taak is ondertussen gestopt vanwege zijn leeftijd. Daarom zijn we op zoek naar bijkomende vrijwilligers om bijvoorbeeld deze workshops te blijven geven”, zegt Hugo Van Noyen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio