© Photo News

Antwerp pakt veiligheidsproblematiek op Bosuil aan in overleg met de stad

Royal Antwerp FC gaat samen met de stad Antwerpen de veiligheidsproblematiek op de Bosuil aanpakken. De supporters van Antwerp waren vorige week negatief in beeld gekomen tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge, omdat er toen onder meer bengaals vuur werd afgestoken in de tribunes. Antwerp meldt ook dat het Europese experts een externe audit laat uitvoeren en naargelang de resultaten extra maatregelen nemen.

jtp

“Onze club heeft de voorbije jaren veel investeringen gemaakt in de infrastructuur en veiligheid van de Bosuil site (...) maar dit seizoen merkt RAFC dat het gebruik van bengaals vuurwerk bij thuis- en uitwedstrijden een blijvend probleem is. De enkelingen die hiervan de oorzaak zijn verpesten de sfeer én veiligheid voor al onze supporters, stewards, politie, medewerkers én spelers”, zo meldt Antwerp in een persbericht.

“In overleg met de Stad Antwerpen, de ordediensten én onze supportersclubs gaat dit aangepakt worden zodat de Bosuil opnieuw een veilige thuishaven is voor jong én oud! Onze supporters hebben immers geen vuur nodig om de ‘Hel van Deurne-Noord’ te creëren.”

Antwerp laat ook een externe audit uitvoeren door Europese experts. “Op basis van deze resultaten gaat onze club verder noodzakelijke maatregelen nemen. Daarnaast worden bijkomende camera’s geïnstalleerd in de loop van september.”

“RAFC dankt alvast de Stad Antwerpen en de ordediensten om mee hun verantwoordelijkheid te nemen om van de Bosuil site een veilige plek te maken voor jong én oud.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws