Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Vlaams Belang stelt Antwerpse lijst voor en pleit voor moskeebouw- en vestigingsstop voor vreemdelingen

“De Vlaamse Antwerpenaren dreigen een minderheid te worden in hun eigen stad.” Met die boodschap stelde Vlaams Belang woensdag haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor.

JaS

De top 5 was al bekend. Filip Dewinter is lijsttrekker en Anke Vandermeersch is de nummer twee, gevolgd door Sam Van Rooy (3), Peggy Pooters (4) en Cedric Cornelissen (5). De top tien wordt aangevuld met Marjon Jongbloed (6), Staf Wouters (7), Michel Elst (8), Steven Liekens (9) en Veronique Clabost (10).

Vlaams Belang pleit voor een inschrijvingsstop voor nieuwe niet-Europese vreemdelingen. In wijken waar de concentratie vreemdelingen te hoog is, moet er volgens de partij een aanvullende vestigingsstop ingevoerd worden. Het Vlaams Belang wil ook het aantal bestaande moskeeën in Antwerpen afbouwen en een moskeebouwstop invoeren.

De extreemrechtse partij wil een nultolerantie op druggebruik, de anti-drugcel van de politie uitbreiden en open opvangcentra voor drugverslaafden vervangen door gesloten centra, waar ze een verplichte ontwenningskuur gevolgd moet worden. Op het vlak van mobiliteit wil Vlaams Belang de parkeertarieven verlagen, en de lage-emissiezone afschaffen. “Ook een voorkeursbeleid voor het eigen volk bij sociale huisvesting, aanpak van werkloosheid en sociale zekerheid is nodig”, klinkt het nog.

Verkiezingsnieuws