© svh

Stadslijst lanceert 'Mechelen 2030': "Stuivenberg blijft open ruimte"

De stadslijst Vld-Groen-m+ heeft een plan 'Mechelen 2030' klaar. Het omvat verschillende projecten. Daarmee wil de politieke fractie Mechelen verder vernieuwen en vergroenen als ze in januari 2019 opnieuw deel uitmaakt van het stadsbestuur. Het meest opvallend is het bewaren van de groene ruimte in Stuivenberg.

Sven Van Haezendonck

"Sommige projecten zijn vandaag al opgestart. We willen ze tot een goed einde brengen. Anderen zijn volledig nieuw", zegt Bart Somers (Open Vld), burgemeester en lijsttrekker. Zijn stadslijst stelt het jaar 2030 voorop als een realistische streefdatum voor de voltooiing ervan.

Het woonuitbreidingsgebied Stuivenberg wordt afgevoerd als de stadslijst opnieuw deel uitmaakt van de volgende bestuurscoalitie. "Stuivenberg blijft open ruimte en er komt een groot stadsbos van minimum 50 hectare, dubbel zoveel van wat tot nu toe gepland was", stelt lijstduwer Kristof Calvo (Groen). Ook bij de opmaak van het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor Spreeuwenhoek in Muizen wil de stadslijst voor meer open ruimte zorgen. "Het Bos van Loos wordt maximaal behouden en waar mogelijk zelfs nog uitgebreid", zegt Calvo.

In het plan 'Mechelen 2030' is er ook sprake van minstens vijf nieuwe parkjes en van de Centerparking als volgende groot stadsvernieuwingsproject in de binnenstad.

Lees ook: "Stuivenberg groen houden? Wij zijn al 28 jaar zo slim"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER