© Jan Van der Perre

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

CD&V wil jonge Antwerpse kiezer verleiden met jonge kandidaten en programma dat inspeelt op hun leefwereld

CD&V heeft enkele programmapunten bekendgemaakt waarmee het bij de verkiezingen van 14 oktober de kiezer in Antwerpen wilt verleiden. Net als vele andere Antwerpse kieslijsten wordt door CD&V de kaart verjonging getrokken. Enkele thema’s waar CD&V mee naar de kiezer trekt spelen dan ook in op de leefwereld van jongeren.

JoRo

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen strikte CD&V Antwerpen 22 jonge mannen en vrouwen van 35 jaar of jonger. Daarmee heeft CD&V haar lijst opgevuld met 40 procent kandidaten van 35 jaar of jonger.

“Ondanks de investeringen voor jonge Antwerpenaren afgelopen jaren, moeten jongeren meer kansen krijgen”, zegt lijsttrekker Kris Peeters. “Dat doen we in de eerste plaats zelf met een duidelijk jonge lijst.”

CD&V trekt in het district naar de kiezer met enkele standpunten die jongeren moeten aanspreken. Zo streven de christendemocraten naar het behoud van voldoende ruimte in elk district waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en samen ontspannen. “Op een plek waar de omgeving het toelaat en bewoners geen hinder ondervinden, moeten jongeren ruimte vinden om een fuif te organiseren”, vindt CD&V.

Voorts pleit CD&V onder meer voor het (her)invoeren van nachttrams- en bussen, zodat de concert- en feestzalen bereikbaar blijven en voor meer overleg met jongeren van diverse achtergronden. Dat overleg kan vorm worden gegeven tijdens een maandelijkse hackaton, waar creatieve oplossingen worden gezocht voor stedelijke uitdagingen.

Na het koptrio Kris Peeters-Caroline Bastiaens-Nahima Lanjri is Sam Voeten op plaats vier de eerste jongeling op de lijst. De Antwerpse CD&V-lijst wordt ook geduwd door een jonge dertiger, Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer. Ismail Boulahfati is de jongste CD&V kandidaat, op 1 september blaast hij 18 kaarsjes uit. Ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kris Peeters Antwerpen