Belgische trucker gearresteerd in Nederland na megavondst cocaïne in Antwerpen

Foto: Photo News

Belgische trucker gearresteerd in Nederland na megavondst cocaïne in Antwerpen

Print
Antwerpen -

De Nederlandse politie heeft in Oosterhout drie mannen en een vrouw aangehouden die betrokken zouden zijn bij de smokkel van liefst 3.500 kilo cocaïne. De drugs werden afgelopen weekeinde in een zeecontainer in de haven van Antwerpen onderschept. De coke zat verstopt tussen een partij bananen uit Zuid-Amerika, met als eindbestemming een bedrijf in de Nederlandse gemeente Oosterhout. De straatwaarde van de drugs ligt op zeker 150 miljoen euro.

Op gezag van het Openbaar Ministerie volgde de Nederlandse politie de container die op een vrachtwagen naar een bedrijventerrein in Oosterhout werd vervoerd. Daar hield de politie twee mannen van 55 en 58 jaar en een 33-jarige vrouw uit Oosterhout aan, die net waren begonnen met het inspecteren van de lading.

De 54-jarige Belgische chauffeur van de vrachtwagen werd ook opgepakt. In Woerden werd vervolgens een vijfde verdachte gearresteerd, een 31-jarige Rotterdammer. Op verschillende locaties heeft de politie huiszoekingen verricht. Daarbij zijn onder meer administratie en gegevensdragers in beslag genomen.

Nu in het nieuws