© BELGA

EK hockey in 2019: “Keuze voor Antwerpen was eerder uit noodzaak”

De Belgische hockeybond heeft dinsdag in het Antwerpse Havenhuis het EK hockey van volgend jaar in Antwerpen (16-25 augustus 2019) voorgesteld. Bondsvoorzitter Serge Pilet benadrukte dat de organisatie zowel promotioneel als sportief een enorme meerwaarde biedt.

doro

“Het EK van 2013 in Boom was een enorm succes”, stak Pilet van wal. “Het is dan ook een enorme eer dat er opnieuw aan ons gedacht werd om het EK volgend jaar te organiseren. Een EK is een ideaal toernooi om onze sport verder te promoten. Het hockey in België blijft groeien. Bovendien biedt het onze partners extra visibiliteit.”

Keuze uit noodzaak

Als gaststad werd gekozen voor Antwerpen. Een keuze die er eerder uit noodzaak kwam, erkende Pilet. “Ten eerste is Antwerpen natuurlijk een grote sportstad. Maar we zijn het enige land in de top tien van de FIH-ranking dat nog geen nationaal stadion heeft. Om een EK te kunnen huisvesten heb je een stadion van 8.000 toeschouwers nodig. Om zo’n tijdelijke infrastructuur ergens neer te poten is er ruimte nodig, die lang niet overal beschikbaar is. De site van het Wilrijkse plein bleek het meest interessant. Het potentieel was er meteen duidelijk, ook al stond er bij de beslissing zelfs nog geen hockeyveld.”

2 miljoen euro

Antwerps schepen van Sport, Ludo Van Campenhout (N-VA), was trots een nieuw sportevenement naar Antwerpen te hebben kunnen lokken. Zo organiseerde de stad vorig jaar het BK wielrennen en wordt in 2021 gehoopt op de organisatie van het WK wielrennen. “Dit toernooi naar Antwerpen halen was een investering van twee miljoen euro, maar de economische return voor zo’n event is ook groot. Horeca, hotels en het uitgaansleven zullen profiteren van dit EK. Verder zetten grote toernooien jongeren aan tot sporten. De inschrijvingen in de clubs stijgen, omdat jongeren zich spiegelen aan onze nationale topspelers.”

MEER OVER Sport

Tips om te Doen!