260 bussen per dag naar nieuwe campus AZ Sint-Maarten

Foto: De Lijn

260 bussen per dag naar nieuwe campus AZ Sint-Maarten

Mechelen -

De nieuwe campus van AZ Sint-Maarten in Mechelen-Noord is vanaf 1 september de nieuwe eindhalte van de Mechelse stadslijnen 2 en 5. Vanaf begin oktober passeren ook de streeklijnen vanuit Lier, Duffel en Sint-Katelijne-Waver voor de deur van het ziekenhuis. Op een werkdag passeren dan 260 bussen aan het ziekenhuis.

“Omdat het nieuwe ziekenhuis gericht is op de ruime regio, is het cruciaal dat de site vlot bereikbaar is vanuit de alle omliggende gemeenten. Daarom heeft De Lijn 5 buslijnen in het noorden van de stad hertekend”, klinkt het in een persbericht. “2 stadslijnen zijn verlengd tot de hoofdingang van AZ Sint-Maarten, 3 streekbussen verlaten even de Liersesteenweg om het ziekenhuis te bedienen. Vanuit het stadscentrum heb je 7 bussen per uur naar de site.”

Om een vlotte bediening mogelijk te maken, is een verkeerslicht geplaatst op de Liersesteenweg. Zo verliezen de bussen die de site verlaten zo weinig mogelijk tijd. De schoollijn 558 (Mechelen – Sint-Katelijne-Waver scholen) blijft op de Liersesteenweg en bedient het ziekenhuis niet.

Meer informatie vindt u op de website van De Lijn.

260 bussen per dag naar nieuwe campus AZ Sint-Maarten
Foto: De Lijn
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio