Man die 15-jarige jongen op spoor duwde in Aarschot aangehouden

Print

Video: Facebook

De drie verdachten die afgelopen zondag een 15-jarige jongen op de sporen duwden in het station van Aarschot zijn geïdentificeerd. Een 35-jarige man is aangehouden, twee vrouwen zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Ze waren onder invloed op het moment van de feiten.

Het parket van Leuven heeft maandag een gerechtelijk onderzoek gevorderd naar aanleiding van de vechtpartij op het treinperron van het station van Aarschot.

Twee vrouwen en één man belaagden er zondagnamiddag een minderjarige jongen die op de trein naar Leuven stond te wachten. De man gaf hem een duw en één van de vrouwen maakte een racistische opmerking. Ze bleven de 15-jarige jongen verbaal en fysiek uitdagen en er ontstond een gevecht waarbij de man de jongen op de sporen duwde. De jongen trok de man mee. Het gevecht ging verder op de sporen en ook de vrouwen mengden zich in de debatten.

De oudere zus van het slachtoffer greep in door haar broer weer op het perron te helpen. Ze kreeg zelf ook enkele slagen. De drie aanvallers namen de vlucht maar werden geïdentificeerd op basis van een filmpje dat de zus maakte van de feiten.

De mannelijke verdachte, een 35-jarige uit Aarschot, werd opgepakt in de toiletten van het station. Eén van de vrouwelijke verdachten, een 43-jarige vrouw uit Aarschot, bood zich ’s avonds zelf aan bij de politie. Beiden waren onder invloed van drank of drugs.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met racistisch motief. Beide verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden, en de vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden.

De derde verdachte, een 31-jarige vrouw uit Aarschot, werd vanmorgen gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zij werd vrijgelaten.

Burgemeester Aarschot vraagt strenge straffen voor daders

Burgemeester André Peeters (CD&V) van Aarschot reageert geschokt op het vermoedelijk racistische incident. “Ik ben geschokt van deze beelden. Dit is echt levensgevaarlijk en onaanvaardbaar. Hier hadden mensen ernstig gewond kunnen raken of erger”, aldus Peeters die vraagt dat het gerecht dit incident “de juiste gevolgen geeft”. “Ik reken erop dat het onderzoek van het parket volledig aan het licht kan brengen wat er juist gebeurd is en wat de aanleiding was”, aldus de burgemeester.

Wat Peeters ook zorgen baart, is “de racistische ondertoon die bij dit incident naar voren lijkt te komen”. “Ik ben er trots op dat wij in Aarschot op een correcte manier met elkaar samenleven, hoe verschillend we ook zijn. We hebben dan ook geen nood aan mensen die dat onder druk zetten”, aldus Peeters. De burgemeester wijst nog op het nut van de elf bewakingscamera’s die het stadsbestuur in juni in de stationsomgeving liet plaatsen.

Man die 15-jarige jongen op spoor duwde in Aarschot aangehouden
Man die 15-jarige jongen op spoor duwde in Aarschot aangehouden
Man die 15-jarige jongen op spoor duwde in Aarschot aangehouden
Man die 15-jarige jongen op spoor duwde in Aarschot aangehouden

.

Nu in het nieuws