Nederlands team bevestigt fusiegesprekken met team Van Aert, deal nog niet rond

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Nederlands team bevestigt fusiegesprekken met team Van Aert, deal nog niet rond

Print

Er lopen verregaande gesprekken omtrent een fusie tussen Veranda’s Willems - Crelan en het Nederlandse Roompot. Dat bevestigt Michael Zijlaard - teammanager van Roompot - aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

Rijdt Wout van Aert volgend seizoen voor het Nederlandse Roompot. De kans is reëel. De gesprekken omtrent het opzetten van een fusieteam zijn lopende maar zeker nog niet afgerond. Teammanager Michael Zijlaard bevestigt dat aan De Telegraaf. “We zijn in gesprek, maar zitten nog in de fase dat we een mogelijke samenvoeging van beide ploegen aan het bestuderen zijn. We zijn pas twee dagen in gesprek en moeten eerst alle mogelijkheden op een rij zetten voordat we kunnen zeggen of een fusie daadwerkelijk een optie is”, aldus Zijlaard.

Bij Roompot verdwijnt na dit seizoen de Nederlandse Loterij als co-sponsor. Hoofdsponsor Roompot is bereid haar inbreng te verhogen maar de steun van een bijkomende sponsor is welkom. Daarnaast wil Roompot ook Belgische renners aantrekken, waardoor een fusie met Willems Veranda’s aan waarschijnlijkheid wint.

Willems Veranda’s-Crelan sprak eerder al met het Ierse Aqua Blue maar gisteren werd duidelijk dat deze onderhandelingen nergens toe hebben geleid. Voor Nick Nuyens, teammanager van Veranda’s Willems, is een eventuele fusie een noodzaak aangezien Willems Veranda’s na dit seizoen de geldkraan dichtdraait.

Meer sportnieuws