Antwerp is bijna rond met Senegalese verdediger, Govea kent zijn schorsing

Antwerp heeft een akkoord met het Noorde Sandefjord over Abdoulay Seck, een Senegalese centrale verdediger van 1m92. Vandaag hoopt de club een akkoord te bereiken met de speler zelf.

gegy/belga

Antwerp haalt Seck omdat het de blessure van Dylan Batubinsika langer aansleept dan verwacht. Afgelopen weekend moest ook Borges geblesseerd verstek geven. Laszlo Bölöni liet vorige week al verstaan dat hij er graag een extra centrale verdediger bij wilde.

Schorsing Govea

Ook Antwerp pleitte dat de indicatieve tabel niet rechtsgeldig is en wilde daarom de vrijspraak voor Omar Govea. Door de hele heisa rond de indicatieve tabel had het bondsparket zich voor de strafvordering voor Govea gebaseerd op de reglementen van de FIFA en drie speeldagen schorsing gevraagd. Maar Antwerp beroepte zich op artikel B1905 in het reglement van de KBVB waarin staat dat een vordering alleen kan worden gedaan op basis van een geldige indicatieve tabel. "En die is er niet", zegt Jorgen Van Laer, advocaat van Antwerp.

Uiteindelijk kreeg de Mexicaan toch een schorsing van drie speeldagen, waarvan eentje met uitstel, en een boete van 2.500 euro. Antwerp heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws