Spontane staking bij DHL Speedpack in Bornem wordt woensdag verdergezet

Foto: Joris Herregods

Spontane staking bij DHL Speedpack in Bornem wordt woensdag verdergezet

Print
Bornem -

In de Bornemse vestiging van DHL Speedpack zal de spontane staking die dinsdagochtend uitbrak, woensdag worden verdergezet. Dat bevestigen de vakbonden aan Belga. De werknemers zijn ontevreden over de onduidelijkheid in verband met een mogelijke overname van het bedrijf.

“Al maanden doen er geruchten de ronde dat de vestiging wordt overgenomen, volgens andere geruchten zou ze zelfs al verkocht zijn. De werknemers die nu al geruime tijd in onzekerheid leven, hebben het gehad met de aanhoudende stress en ongerustheid”, stelt Fouad Bougrine van de liberale vakbond ACLVB. De bond roept de directie op om duidelijkheid te scheppen. “Het wordt tijd dat er een perspectief op de toekomst wordt gegeven aan het personeel.”

“Er zou nu een voorstel zijn van investeringsgroep Aurelius”, voegt LBC-NVK-secretaris Paul Buekenhout toe. “Zo’n investeringsfonds heeft waarschijnlijk andere intenties met het bedrijf.” Buekenhout vreest dan ook saneringen en ontslagen.

Open dialoog

De gesprekken tussen de directie en vakbonden die dinsdagnamiddag werden opgestart, hebben voorlopig geen soelaas gebracht. “Wij hebben in zekere mate begrip voor de houding van het personeel”, reageert directeur Stijn Goetschalckx. “Wij gaan morgen opnieuw in open dialoog met de vakbonden.” Informatie over de toekomst van het bedrijf, houdt de directeur liever binnenshuis.

“Het management heeft niet de duidelijkheid kunnen scheppen waar het personeel op zit te wachten”, geeft LBC-NVK-secretaris Paul Buekenhout aan. “De staking gaat morgen gewoon verder.”

Bij DHL Speedpack in Bornem werken 105 mensen. Begin 2014 sloot DHL vestigingen in Grimbergen, Willebroek en Tisselt om de activiteiten in Bornem te centraliseren.

.

Nu in het nieuws