Dominique Persoone maakt pizza met chocolade

Foto: otomat

Food

Dominique Persoone maakt pizza met chocolade

Print

Na pizzafabrikant Dr. Oetker waagt nu ook chocolatier Dominique Persoone zich aan een pizza met chocolade. Hij doet dat op vraag van restaurantketen Otomat, dat nu ook pizza’s bakt in Brugge.

Otomat, dat in 2015 zijn eerste restaurant opende in Antwerpen, serveert geen traditionele pizza’s maar experimenteert volop met verschillende smaken voor zowel toppings als korst. Voor de nieuwe vestiging op het Simon Stevinplein in Brugge hadden de eigenaars graag een pizza met chocolade aan de menukaart toegevoegd. En zo kwamen ze uit bij hun buurman, chocolatier Dominique Persoone.

Hij ontwikkelde de Triple Chocolate Pizza, een zogenaamde dessertpizza belegd met pure chocolade afkomstig van zijn eigen cacaoplantage in Mexico, verrijkt met melkchocolade uit Venezuela en witte chocolade uit de Dominicaanse Republiek, en afgewerkt met gekaramelliseerde noten en gebrande marshmallows.

‘Net zoals elke hartige pizza moet ook een pizza met chocolade tot de laatste beet spannend blijven’, vat Persoone zijn uitdaging samen. ‘De drie verschillende types chocolade zorgen voor variatie, extra garnituur van noten zorgt voor een aparte knabbel. Mexicaanse key lime als aromatische topping geeft het geheel een lift.’

De pizza zal binnenkort ook beschikbaar zijn in de andere Otomat-vestigingen.

NIET TE MISSEN