© GMAX AGENCY

Antwerp gaat niet akkoord met schorsingsvoorstel Govea

Omar Govea hangt een schorsing van drie speeldagen boven het hoofd. De nieuwe Antwerp-middenvelder kreeg in zijn eerste wedstrijd voor The Great Old al na een kwartier spelen een rode kaart na een drieste tackle op Cercle-speler Kone. Het Bondsparket stelt nu een minnelijke schikking voor van drie speeldagen, naast een boete van 3.000 euro. Antwerp gaat daar niet mee akkoord en Govea verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie.

De Mexicaanse aanvaller maakte zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge een debuut in mineur voor de Great Old. Na amper een kwartier mocht Govea gaan douchen. De debutant tikte het leer te ver van de voet en wilde zijn foutje rechtzetten, maar deed dat met een tackle met beide voeten vooruit. Koné kreeg zijn studs vol op het scheenbeen. Scheidsrechter Dierick bestrafte de roekeloze ingreep met rood.

Ook Antwerp heeft gepleit dat de indicatieve tabel niet rechtsgeldig is en wil daarom de vrijspraak voor Omar Govea. Door de hele heisa rond de indicatieve tabel had het bondsparket zich voor de strafvordering voor Govea gebaseerd op de reglementen van de FIFA en drie speeldagen schorsing gevraagd. Maar Antwerp beroept zich op artikel B1905 in het reglement van de KBVB waarin staat dat een vordering alleen kan worden gedaan op basis van een geldige indicatieve tabel. "En die is er niet", zegt Jorgen Van Laer, advocaat van Antwerp. Door alle heisa doet de Geschillencommissie mogelijk pas later deze week een uitspraak in de zaak-Govea.

Antwerp riskeert 3.000 euro boete voor Bengaals vuur in Moeskroen, maar krijgt uitstel

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie 3.000 euro boete gevorderd tegen Antwerp, nadat supporters Bengaals vuur hadden afgestoken in de verplaatsing naar Moeskroen op 11 augustus. Hubert Poncelet, de voorzitter van de Geschillencommissie, verleende de Great Old uitstel als een gevolg van de impasse rond de indicatieve tabel.

Meer voetbalnieuws