Westerlo sluit zwarte week af met bekerkater

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Westerlo sluit zwarte week af met bekerkater

Print

Wat een week voor Westerlo! Acht dagen nadat het in eigen huis zijn reeks van vijftien ongeslagen matchen op rij zag eindigen tegen Union, volgde gisteren een onthutsende 3-0-nederlaag tegen FC Duffel. “De tegenstander toonde veel meer grinta.”

En of die tweede uppercut op rij ­aangekomen is in het Westelse kamp... Een week geleden werd het thuisvoordeel voor FC Duffel nog ­aangemoedigd, zodat de grasmat van het Kuipje drie weken de tijd zou krijgen om ‘op adem’ te komen. Maar net het Duffelse veld bleek zondag allesbehalve een bondgenoot voor Westerlo. “Ik wil er geen excuses in zoeken, maar het is wel een feit dat we op die hobbelige grasmat nooit in ons spel zijn geraakt”, zei Bob Peeters, de coach van de Kemphanen. “Het voetbal dat wij graag brengen, is onmogelijk te spelen op dit veld. Maar laten we vooral niet louter naar het gras wijzen. FC Duffel toonde heel veel mentaliteit en grinta en dat was bij ons iets minder aanwezig. Dan moet je durven toegeven dat de kwalificatie verdiend is.”

En zo kwam dat 3-0-verlies toch wel behoorlijk aan bij Peeters en zijn mannen. “Kijk, als je vijftien wedstrijden op een rij niet verliest, raak je gewend aan succes. Nu twee nederlagen op rij slikken, voelt niet goed aan. Maar ik wil niemand met de vinger wijzen. We creëerden heel weinig tegen Duffel, maar ook zij kregen niet veel kansen. We werden gepakt op stilstaande ­fases. Dat is de realiteit. We moeten door de zure appel bijten, maar vooral ook verder kijken.”

Zaterdag al wacht immers een ­pittige afspraak met OH Leuven, dat hoge ambities koestert in de Proximus League. “Een ploeg die net als wij het voorbije weekend uit de beker werd geknikkerd (door Dessel Sport, red.). Het komt er voor ons op aan om snel de rug terug te rechten en die mindere resultaten een halt toe te roepen. We staan terug met onze beide voeten op de grond.”

Peeters gaf in Duffel speelkansen aan een aantal jongens die de voorbije weken wat minder aan bod waren gekomen. Maar echt overtuigen deden ze niet. “Dat kan je hen deels niet kwalijk nemen, want de omstandigheden zaten ook niet echt mee. Maar een goed gevoel hou je evenmin over aan die namiddag in Duffel. Het zal dus snel opnieuw beter moeten.”

MEER VOETBALNIEUWS