© BELGA

Politie op zoek naar twee belangrijke getuigen van schietpartij in Spa

Het parket van Luik is op zoek naar twee getuigen van de schietpartij waarbij een politieagent werd doodgeschoten in Spa. Dat meldt de politie in de nacht van zondag op maandag in een opsporingsbericht. De speurders vragen met aandrang dat de twee getuigen zich melden.

De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeroepen voor een caféruzie. Drie Nederlanders die bij het relletje betrokken waren, vertrokken eerst te voet en stapten nadien in een taxi. Die werd uiteindelijk tegengehouden door agenten voor een controle. Daarbij loste een inzittende een schot.

© BELGAONTHESPOT

De 38-jarige hoofdinspecteur Amaury D. kreeg een kogel in het hoofd en overleed te plekke. Een andere agent schoot terug, waarbij hij mogelijk Ivo T. verwondde. Die verdachte werd rond 9.30 uur opgepakt in Spa. Het verhoor van de Nederlander bracht nog geen klaarheid.

Het parket van Luik is nu op zoek naar twee getuigen. In de taxi zaten op het moment van de feiten vijf klanten. “Drie van die klanten zouden betrokken zijn bij de feiten. Zij waren even voor het schietincident ingestapt”, zegt de politie in een opsporingsbericht. “De twee andere klanten werden een halfuur voordien opgepikt in Francorchamps door diezelfde taxi en zaten op het moment van de schietpartij nog steeds in deze taxi.”

Volgens de politie gaat het om “twee zeer belangrijke getuigen” van de doodslag op de politieagent. “Het zijn twee mannen van het Europese type. Zij zouden tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. Mogelijk zijn ze afkomstig uit het buitenland.”

De speurders vragen het tweetal “met aandrang” om zich te melden bij de politie. Wie meer informatie heeft over de zaak, kan daarnaast contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.