Govea (Antwerp) krijgt al snel rood, maar hadden ook deze fasen met rood bestraft moeten worden?

Antwerp heeft de drie punten thuis gehouden, maar het zag er een hele tijd behoorlijk benard uit voor de Reds. De thuisploeg begon dominant aan de partij tegen Cercle, maar een vroege rode kaart voor debutant Omar Govea leek even roet in het eten te gaan gooien.

joro

Rond het kwartier liet de Mexicaan de bal een beetje te ver van zijn voet wippen. In een wilde poging om zijn fout recht te zetten, ging hij met gestrekt been naar de bal en ging daarbij ook hard in op Koné. Hoewel Govea de ex-Antwerpspeler niet met opzet wilde raken, was ref Dierick onverbiddelijk en haalde hij de rode kaart uit zijn zak. (zie video boven)

Bij Antwerp waren ze verbolgen over het strenge oordeel van de scheidsrechter. Opvallend: Later in de wedstrijd waren er nog twee gelijkaardige fasen waarbij twee spelers driest ingingen op de bal en daarbij ook een speler mee hadden. Deze fasen werden echter niet met rood bestraft, maar met geel bedacht.

In minuut 38 vreesde de thuisploeg een fractie van een seconde met negen te vallen toen Dino Arslanagic ook het gestrekte been bovenhaalde. Geel was het oordeel van de scheidsrechter, maar ook daarover was de Antwerp-verdediger verbolgen.

Tien minuten voor affluiten had ook Cercle met een man minder kunnen staan. Jérémy Taravel reageerde zijn frustratie af op Bolingi. Ook bij deze fase was ref Dierick tolerant en hield hij het bij geel.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws