Lierse Kempenzonen – Lommel 2-3

Kopbalgoals nekken verdienstelijke Pallieters in Beker tegen Lommel

Print

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen mag met opgeheven hoofd de Croky Cup verlaten. De Pallieters klommen tot twee keer toe op voorsprong tegen Lommel, maar werden uiteindelijk genekt door drie kopbalgoals.

Coach René Trost moest met Naim Boujouh, Olivier Schops, Devon Maes en Jasper Sols een viertal jongens geblesseerd aan de kant laten. Zijn collega Tom Van Imschoot was kennelijk gerust in een positieve afloop en gooide slechts vier pionnen in de strijd die één week eerder verantwoordelijk waren geweest voor de stuntzege van Lommel op het veld van KV Mechelen.

Lierse Kempenzonen trok na een sterke eerste helft verdiend met een bonus de rust in. Na een studieronde van een dik kwartier waren het niet toevallig de Pallieters die een eerste keer dreigden. Daniëls pareerde de verraderlijke botsbal van Meeus echter in hoekschop. Diezelfde Meeus kroop wat later in de rol van aangever, maar Da Silva kwam een voetlengte te kort om in doel te leggen. Na goed een halfuur was het dan toch raak. Buyens bracht het leer tot bij Meeus, die de bezoekende goalie Daniêls met een heerlijke krulbal het nakijken gaf. Ook na zijn voorsprong bleef Lierse Kempenzonen in het slotkwartier van de eerste periode en stevige voet in de match houden. Een schot van Miramar Rocha hoog over werd zowat het enige wapenfeit van de Limburgers in de eerste 45 minuten.

Maar amper begonnen in de tweede helft was het wel meteen raak. Op hoekschop van Henkens knikte Miramar Rocha staalhard binnen. Tien minuten later stond het haast 1-2, maar Geens wist een volley van Cerigioni nog knap tegen de paal te duwen. Miramar Rocha zag de daaropvolgende rebound nog afgeblokt worden. Maar Lierse Kempenzonen kon zich gaandeweg herstellen en sloeg bij zijn eerste tegenstoot na de pauze ook meteen toe. Lommel kon een vrijschop van de thuisploeg onvoldoende wegwerken, het leer viel voor de voeten van Buyens en die had maar in doel te leggen. De Lierenaars leken na die voorsprong hun zaakjes terug onder controle te krijgen, maar werden negen minuten van het einde alweer koud gepakt door een kopbalgoal van Miramar Rocha. Nauwelijks twee minuten later mochten de boeken dicht, nadat Valcke op aangeven van Azevedo een derde keer met het hoofd kon scoren.

Kopbalgoals nekken verdienstelijke Pallieters in Beker tegen Lommel
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, D’Onofrio, Wils, Van der Veken (86’ Bouaouali), Nelissen, Buyens, Maus (72’ Janssen), Meeus, Da Silva, Kuijlaars, Vermeiren.

LOMMEL: Daniëls, De Wilde, Kolen, Santermans, Vanbelle, Bitsindou, Henkens, Gaethofs (67’ Valcke), Claes (86’ cauwenberg), Cerigioni (67’ Azevedo), Miramar Rocha.

DOELPUNTEN: 31’ Meeus 1-0, 47’ Miramar Rocha 1-1, 63’ Buyens 2-1, 81’ Miramar Rocha 2-2, 83’ Valcke 2-3.

GELE KAARTEN: 37’ Kolen, 49’ Kuijlaars, 73’ Meeus, 78’ Vermeiren, 92’ Aevedo.

RODE KAARTEN: 84’ Van Belle (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Toeback.

TOESCHOUWERS: 2.300.

MEER VOETBALNIEUWS