© rr

Jordy heeft opnieuw een relatie met vrouw voor wie hij liefdesrivaal doodde met kruisboog

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 24-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy V. bracht op 1 mei zijn liefdesrivaal met een kruisboog om het leven.

Op dinsdag 1 mei trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn D. in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met de 28-jarige man. Opvallend genoeg heeft V. ondertussen wel opnieuw een relatie met de vrouw.

De speurders konden Jordy V. vrij snel inrekenen. De jongeman bekende de feiten, maar ontkent dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde V. zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij per ongeluk geschoten. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar werd later toch teruggevonden. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte het wapen kort voor de feiten heeft aangekocht in Nederland.

Jordy V. heeft recent voor een nieuwe raadsman gekozen. De verdachte zal voortaan verdedigd worden door Kris Vincke, een advocaat met een twintigtal assisenprocessen op de teller. In de zaak van de kasteelmoord treedt meester Vincke op voor Pierre Serry.

Nu in het nieuws