Maanrock gaat van start: elf podia, honderd optredens

In het centrum van Mechelen is vrijdagavond Maanrock begonnen. Het stadsfestival biedt tot en met zondag 100 optredens op 11 locaties.

ph, wabo

© Patrick Hattori

DJ Pommes had de eer het feestpodium te openen aan de IJzerenleen. En op het free podium op het Cultuurplein kwam The Loopfactory in actie, die een akoestisch stukje Coldplay bracht.

Vandaag valt er op 6 van de 11 podia iets te beleven. Op het Feestpodium aan de IJzerenleen is vanavond Kraantje Pappie de headliner. Op het Apart podium op het Cultuurplein zetten 22 verschillende artiesten hun beste beentje voor tijdens het free podium van Café Malvine, Laaghangend Fruit en Mechelen Talentenfabriek. De knaller van de avond wordt daar ongetwijfeld de Mechelse band Pardon Service.

Feestpodium

Op het moment dat de avond viel, begon ook de IJzerenleen vol te lopen. De dansmuziek van dj Lady S zette de beentje aan het bewegen.

Kraantje Pappie

Later op de avond deed Kraantje Pappie de IJzerenleen nog meer uit zijn dak gaan.

Romeo en Julia

Op het gloednieuwe podium ‘De Koer’ aan de Botermarkt kan je terecht voor elektronische dansmuziek. Heel wat rustiger zal het zijn in de Theatertuin aan het Moreelshuis waar de acteurs van Sjarabang ‘Romeo en Julia’ opvoeren. In de prachtige tuin van het Ondernemershuis is MOES de gastheer en in het Hof van Busleyden is er de finale van de Jazzcontest van de Mechelse Jazzzolder.

LEES OOK: Jazzzolder organiseert finale Jazzcontest in Hof Van Busleyden

© Patrick Hattori

Free Podium op Cultuurplein

Al sinds haar zesde studeert Emma Huyghe gitaar. Eerst aan het conservatorium in Mechelen, daarna aan de Kunsthumaniora in Antwerpen. Vandaag mocht ze enkele eigen nummers brengen op het Free Podium op het Cultuurplein. “Het was een geweldige ervaring. Leuk dat dit concept bestaat op een groot festival als Maanrock.” Ze wil van muziek haar beroep maken en gaat daarom vanaf dit najaar in Rotterdam studeren. Alvast een naam om te onthouden.

Ondanks hun naam zijn Les Vaches Espagnoles, rasechte Mechelaars. Zij brachten het Cultuurplein voor het eerst aan het dansen met hun aanstekelijke eigen nummers. “Altijd leuk om in eigen stad te spelen. Zo vaak spelen we hier niet”, zegt zangeres Tara Canipel (25). “Ik gaf een hele week les tijdens een musicalkamp. Gelukkig dat we maar vier nummertjes moesten spelen want mijn stem is niet 100%. Het was een leuke ervaring vooral omdat het publiek helemaal mee was.”

Naked Poodle

Naked Poodle, of Peter De Roeck en Tine Goossens uit Walem, bewezen op het Free Podium dat er in Mechelen heel wat muzikaal talent woont. Peter speelt vanavond nog een tweede keer maar dan met z’n band Roekie. In september komt de debuut CD van Roekie die volledig tot stand kwam via crowdfunding. Peter en Tine vonden het bijzonder leuk om op Maanrock te kunnen spelen. “Meestal treden we op in kleine zaaltjes, op huwelijksfeesten of in café’s. Het is een hele ervaring om op te treden voor zoveel volk en dan nog in eigen stad.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio