Verkiezingen 2018 - Antwerpen

© ISOPIX

Antwerpse PVDA heeft verkiezingslijst volledig klaar: “Meest volkse lijst van allen”

De Antwerpse PVDA heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober helemaal rond. “Onze lijst is volkser, diverser en jonger dan ooit”, zegt lijsttrekker Peter Mertens. “We hebben een heel warme ploeg om de stad te veroveren op de koudheid van geldgewin en stenenpolitiek.”

joro

Een kleine twee maanden voor de verkiezingen zijn alle 55 plaatsen op de stadslijst van het uiterst linkse PVDA ingevuld. Nationaal voorzitter en huidig fractieleider van de vierkoppige PVDA-fractie in de gemeenteraad Peter Mertens trekt de lijst. Mie Branders en Mohamed Chebaa, die in de huidige legislatuur ook deel uitmaken van de gemeenteraad, staan op twee en drie. Het vierde PVDA-gemeenteraadslid, arts Dirk Van Duppen, duwt de lijst.

Andere opvallende namen op de lijst zijn die van Belgium’s got Talent-deelneemster Lilliane Simons (plek 43), bazin van café Multatuli Patsy Van Rompaey (plek 48), actrice Mitta Van der Maat (plek 51) en acteur Ben Rottiers (plek 53).

“Ik denk dat we de meest volkse lijst van allen hebben”, zo klopt Peter Mertens zich op de borst. “Bijna de helft van onze kandidaten komt uit de wereld van de arbeid, en heel wat van hen zijn actief in de vakbond. Werkende mensen, dat is het hart van onze organisatie, en daar zijn we nog altijd fier op. Want werkende mensen, dat is ook het hart van onze stad, toch?”, zegt Mertens.

De lijst is ook opvallend jong. “De jonge mensen op onze lijst tonen hoe de toekomst van onze stad er uit ziet”, zegt Mertens. “Geëngageerd, optimistisch en heel divers. Ze bieden een heel frisse kijk op de stad van vandaag.”

Door het pijnlijke vertrek van Zohra Othman kwam ongeveer een week geleden de tweede plek op de lijst vacant. Op die plek prijkt nu Mie Branders.

LEES OOK: Zohra Othman voelt zich verraden door PVDA

“Daarmee is onze lijst rond. Volkser, diverser en jonger dan ooit. Een heel warme lijst met heel veel ambitie om de stad te veroveren op de koudheid van geldgewin- en stenen-politiek.”, zegt Peter Mertens.

Bekijk hier de volledige PVDA-lijst

Verkiezingsnieuws