© Dirk Kerstens

Opening vernieuwde Plein Publiek wordt even uitgesteld

De fans van Plein Publiek, de populaire trekpleister in het Antwerpse nachtleven, moeten nog even op hun honger blijven zitten. De evenementenlocatie zou normaal gezien op 1 september openen op een nieuwe site achter het Vlinderpaleis, maar door complicaties met de bouw wordt dat nu helaas met een maand uitgesteld. “Op die manier kunnen we begin oktober iedereen in de beste omstandigheden verwelkomen”, klinkt het bij de organisatie.

jtp

Op het kruispunt van het Zuid en de Sint-Andrieswijk was Plein Publiek sinds december 2015 uitgegroeid tot een populaire (tijdelijke) evenementenlocatie. Naast allerlei feestjes, optredens, evenementen en de hippe bar in de serre, was er ook ruimte voor kunstenaars, muzikanten en toneelgezelschappen, net als werk- en vergaderruimtes voor jonge ondernemers. In januari liep het project af, omdat de leegstaande Fierensblokken gerenoveerd worden.

© rr

Plein Publiek zocht en vond een nieuwe locatie aan de D’Herbouvillekaai 19, op Nieuw Zuid achter het Antwerpse justitiepaleis. Mét zicht op de Schelde. Op het grote binnenplein wordt de bekende serre niet omringd door leegstaande woonblokken, maar wel door witte zeecontainers die een meerledige functie vervullen. Zo vormen ze samen het grootste projectiescherm van 360 graden in België.

Verder komt er ook een vaste ruimte die dienstdoet als tentoonstellingsruimte, galerie of kunstatelier, met ook nocturnes, veilingen en diverse artistieke installaties. Daarvoor zullen samenwerkingen op poten worden gezet met musea en prominente namen uit het artistieke landschap. En dat is slechts een greep uit het aanbod. Benieuwd naar alle nieuwigheden? Afspraak begin oktober!

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio