Poppy lanceert elektrische deelscooters in Antwerpen

Poppy, de Antwerpse start-up die in januari 350 milieuvriendelijke deelwagens lanceerde in Antwerpen, start nu een testfase met 25 elektrische deelscooters. Na deze testfase zal de vloot uitgebreid worden tot 100 deelscooters.

jtp, svw

Vanaf zaterdag 25 augustus zal je de eerste 25 deelscooters kunnen terugvinden in het Antwerpse straatbeeld en in de Poppy-applicatie. Het principe is volledig hetzelfde als dat van de Poppy-deelwagens: de elektrische scooters werken eveneens volgens het free-floating principe. De deelscooters hebben hierdoor geen vaste standplaats en je kan ze steeds gratis in de Poppy-homezone parkeren.

Betalen voor de scooters gebeurt net zoals bij de wagens per minuut, al ligt de prijs voor een deelscooter wel lager dan voor een wagen: 25 cent voor elke gereden minuut en 10 cent als je parkeert, maar toch je reservatie tijdens je tussenstop nog even wil behouden. Net zoals bij de deelwagens zijn er geen instapkosten en is de prijs per minuut ‘all-inclusive’. Poppy neemt het onderhoud, opladen, verzekering, etc. voor zijn rekening. Dit alles is inbegrepen in de prijs per minuut.

Om het milieuvriendelijke karakter van Poppy te ondersteunen werd er deze keer weer bewust gekozen voor 100 procent elektrisch aangedreven scooters.

“Antwerpen loopt wereldwijd voorop”

“Met dit pilootproject testen we of we onze klanten kunnen voorzien van andere milieuvriendelijke vervoersmiddelen. We merken reeds dat onze community van gebruikers zeer multimodaal is: ze gebruiken én deelwagens én deelfietsen én het openbaar vervoer. Deelscooters zijn hier een mooie aanvulling. Poppy is een van de eerste Europese spelers die zowel elektrische deelwagens én - deelscooters aanbieden”, aldus CEO Alexander Van Laer.

“Antwerpenaren gaan steeds bewuster nadenken over de manier waarop ze zich verplaatsen, maar dit kunnen ze alleen doen als er voldoende alternatieven zijn. Antwerpen loopt wereldwijd voorop in smart mobility. We zijn enorm benieuwd naar de synergie die de bundeling van elektrische wagens én scooters zal opleveren in Antwerpen. Poppy is één van de eerste aanbieders in Europa die deze elektrische mobiliteitsoplossingen combineert”, vertelde Koen Kennis op het persmoment.

Acht maanden na de lancering van de Poppy-wagens in Antwerpen werden er met deze auto’s al 1 miljoen kilometer gereden en telt het bedrijf 16.000 geregistreerde gebruikers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners