Dossier aangeboden door Provincie Antwerpen

© Provincie antwerpen

Provinciale recreatiedomeinen? Die zijn geweldig!

We laten Dimitri los in het overvloedige groen dat de provincie beheert. Van het riante Rivierenhof vlak bij ’t stad tot het zalige Zilvermeer diep in de Kempen. Van rustig wandelen naar spannend duiken, van aan de kant van het water hengelen tot aan een kabelbaan bengelen, van een minigolf in Deurne naar een minigolf in Boom, of in Mechelen …

Dossier aangeboden door Provincie Antwerpen.

Voor Dimitri zijn al die provinciale groen- en recreatiedomeinen één reusachtige speeltuin. Waar je kan ontspannen en inspannen. Waar je een goeie dosis natuur krijgt, en cultuur, en sport, en vijvers om in te zwemmen, of op te roeien of te surfen, of om gewoon naar te kijken en te genieten. En om even diep adem te halen. Voor de frisse lucht. Maar ook om met Dimitri te kunnen roepen wat je van dit goede leven in de provincie vindt: dat is geweldig!

Ontdek hoe je je vrije tijd optimaal kan benutten in de provincie Antwerpen.

De provincie, jouw streekmotor

De provincie Antwerpen is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen zijn we groot genoeg om veel te doen en toch klein genoeg om veel te betekenen. De kracht van de provincie is dat ze over de gemeentegrenzen heen zowel trekker als coördinator kan zijn. Want samen met 70 gemeenten, bedrijven en organisaties werken we aan een streek waar het goed leven is. We nemen initiatieven voor een betere mobiliteit of een duurzame ruimtelijke planning, voor een zorgzaam beheer van waterlopen of voor een sterke economie. We innoveren in de landbouw, we bewaren het erfgoed, onderhouden recreatiedomeinen en groenparken en bouwen fiets- en wandelnetwerken uit, … Kortom: we zetten samen dingen op en creëren ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is. Dat maakt van de provincie Antwerpen een stille, maar straffe streekmotor. Een drijvende kracht, een onmisbaar onderdeel voor een goede samenwerking, met het vermogen om zaken op gang te brengen of te versnellen. Geweldig! Toch?

Ontdek meer over de provincie Antwerpen, jouw streekmotor.

Ontdek 70 projecten van de provincie in 70 gemeenten. Klik hier »