© Uitgezonderd

Karen Damen heeft serieuze rol te pakken in ‘Assisen II, De Gifmoord’

Karen Damen heeft haar ernstige rol te pakken. Vandaag stelde Productiehuis Uitgezonderd de affiche voor van ‘Assisen II, De Gifmoord’. Uitgezonderd is het productiehuis van Karens tv-collega James Cooke.

ph

Karen ziet er wat anders uit: haar vertrouwde vriendelijke gezichtsexpressie maakt plaats voor een mysterieuze, niet definieerbare blik. Producent James Cooke: “Karen zal niet zichzelf spelen. Er is haar een personage toegeschreven dat ze zal moeten leren kennen.”

Met Assisen II De Gifmoord krijgt het publiek de kans om haar van een andere kant te zien. Karen Damen liet zich eerder al ontvallen dat ze het serieuze acteerwerk héél graag zou ontdekken. “Al moet ik er tien kilo voor bijkomen, ik wil laten zien dat ik het kan”, zegde ze in meerdere interviews.

In ‘Assisen II, De Gifmoord’, wordt het publiek in de rol van de assisenjury geduwd. De moord die voor het hof komt, is die op Viviane Mertens, een soap-actrice. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord. Kort daarop wordt een verdachte opgepakt. Karen Damen speelt een van de getuigen in de zaak. Verder is Francesca Vanthielen de procureur, Kürt Rogiers de advocaat, Frans Maas de voorzitter en Johny Voners een andere getuige.

Het stuk is vanaf januari te zien in zaal Elckerlyc.

Tips om te Doen!