© Jeroen Hanselaer

Stad kan klagers Gedempte Zuiderdokken niet overtuigen met nieuwe maatregelen

De graafwerken op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen liggen al sinds eind mei stil. De Raad voor Vergunningsbetwistingen schorste de stedenbouwkundige vergunning voor de parking nadat enkele buurtbewoners een klacht hadden ingediend over de uitrit van de ondergrondse parking. De stad Antwerpen heeft de klagers op andere gedachten proberen te brengen met een aantal voorstellen, maar ze gaan niet in op de suggesties.

svw

Alle werken aan de eerste parking Steendok liggen stil sinds eind mei. Begin augustus werden er gedurende een week wel dringende tijdelijke werkzaamheden uitgevoerd om de stabiliteit en veiligheid van de oude dokwanden te garanderen.

Het Antwerpse stadsbestuur wil schot in de zaak brengen, dus hebben ze de klagers enkele maatregelen voorgesteld om de hinder aan de uitrit van de parking te verminderen. De personen die een klacht hebben ingediend zijn echter niet op andere gedachten gebracht. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) roept hen op om hun klacht in te trekken om de aanleg van de parking en het park zo snel mogelijk te realiseren.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio