Club Brugge kondigt weer nieuwe transfer aan: middenvelder van Feyenoord komt voor vier jaar

Club Brugge heeft vrijdagochtend de komst van Sofyan Amrabat (22) aangekondigd. Amrabat komt over van Feyenoord voor een slordige 2 miljoen euro en tekent voor vier seizoenen in het Jan Breydelstadion.

wic

De jongere broer van Nordin Amrabat, oudgediende van PSV, Galatasaray en Watford, staat te boek als een box-to-boxmiddenvelder. In zijn doorbraakjaar, twee seizoenen geleden bij Utrecht, tekende hij voor één goal en zeven assists.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, geeft op de website van de ploeg meer uitleg bij het vertrek van de speler. “Sofyan heeft bij mij maanden lang aangegeven heel veel moeite te hebben met zijn rol bij Feyenoord. Dat is heel spijtig te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort. Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler uiteindelijk per se per direct weg wil, gaat het er uiteindelijk om een oplossing te vinden met altijd het clubbelang voorop en kijkend naar de omstandigheden. Met deze transfersom en de mogelijkheden om in de toekomst nog aanvullende bedragen te ontvangen, hebben we in dit geval deze oplossing gevonden. Niettemin blijft dit een transfer die we bij Feyenoord met tegenzin doen.”

Fysiek sterk en voetballend goed

“Dit is een hele mooie club, vergelijkbaar met Feyenoord, met trouwe supporters waar altijd een goeie sfeer is. Een echte volksclub”, zegt Amrabat op de website van blauw-zwart over zijn nieuwe werkgever. De nieuwste aanwinst van Club Brugge omschrijft zichzelf als een “fysiek sterke middenvelder met loopvermogen die ook voetballend goed is”.

Volgende week wordt geloot voor de groepsfase van de Champions League. Amrabat kijkt ernaar uit opnieuw zijn kunstjes te tonen op het kampioenenbal. “Ik heb de Champions League vorig seizoen met Feyenoord mogen meemaken. Het is het mooiste wat er is, voor een voetballer het hoogst haalbare. Ik kijk er ontzettend naar uit.” Zijn droompoule bestaat uit Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester United. “Dat lijkt me wel een mooie loting: Spanje, Duitsland, Engeland en België. En dan gaan wij door”, besluit hij met een knipoog.

MEER OVER Club Brugge

Meer voetbalnieuws