© svh

© svh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gratis stadsfestival is Mechelser en groter dan ooit

Maanrock: Het feest kan beginnen!

Alle podia staan er. De binnenstad van Mechelen is klaar voor drie dagen feest met meer dan 100 optredens en een Maanrock dat Mechelser en groter is dan ooit. Dat merk je niet alleen aan pakweg een free podium, maar ook in de woonzorgcentra.

Sven Van Haezendonck

Maar liefst elf locaties telt het gratis stadsfestival dit jaar. “Ons festival is van en voor iedereen, maar vooral voor en door de Mechelaars”, zegt Kristof Calvo (Groen), voorzitter van mmMechelen Feest. Dat komt tot uiting op vele vlakken. Het maakt niet uit of het nu om De Koer op de Botermarkt gaat, waar jonge Mechelaars drie avonden op rij een elektronisch feestje bouwen. Of om de Mechelse woonzorgcentra Hof van Egmont en De Lisdodde en Sint-Elisabeth in Sint-Katelijne-Waver, waar senioren via een livestreaming mee kunnen genieten van de muziek op het Groot Podium op de Grote Markt.

Nog zo’n vernieuwende formule is het vrij podium op het Cultuurplein. Meer dan 50 enthousiaste artiesten met muzikaal of expressief talent schreven zich in om zich te bewijzen voor een groot publiek. “Dit jaar moesten we spijtig genoeg zelfs kandidaten weigeren”, geeft Calvo aan. Het Mechelse Pardon Service mag vrijdag op het Apart Podium (Cultuurplein) om 23u de avond afsluiten. Een compensatie voor het geplande optreden op Parkpop dat de band door het voorspelde onweer in het water zag vallen. “We hebben massa’s goesting”, zegt Niels Van Mossevelde. Voor de heren is een plekje op de affiche van Maanrock een droom die in vervulling gaat. U weet waar u vandaag en de rest van het weekend moet zijn.

www.dezomerisvanmechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio