Beerschot Wilrijk bekert ronde verder na vlotte zege tegen ASV Geel

Print

Foto: Maarten Straetmans

Beerschot Wilrijk mag nog een ronde verder bekeren. De Mannekens toonden zich op het veld van ASV Geel de betere van de Kempenaars. Het werd 0-2. Beerschot Wilrijk mag het in de zesde ronde gaan opnemen tegen een ploeg uit 1A.

Eindstand. ASV GEEL - BEERSCHOT WILRIJK: 0 - 2

Met een doelpunt in iedere helft plaatste Beerschot Wilrijk zich vrij gemakkelijk voor de volgende bekerronde. Na een gezapige wedstrijd waarin de gasten nagenoeg gedurende negentig minuten de controle hadden tegen een verdienstelijk Geel, ging de overwinning verdiend naar de ploeg van het Kiel.

Ook voor het bekertreffen, uit bij eerste amateurclub ASV Geel, wijzigde coach Stij Vreven zijn team amper in vergelijking met de eerste drie competitiewedstrijden. Zo verscheen Jorn Vancamp voor het eerst aan de aftrap, waardoor Loris Brogno naar de bank werd verwezen.

Gesteund door een nagenoeg vol gelopen bezoekersvak nam Beerschot Wilrijk onmiddellijk het initiatief. Veel doelgevaar werd niet gecreëerd. Bovendien liepen Hoffer en Vanzeir aanvankelijk vrij gemakkelijk in de buitenspelval. De opkomende Joren Dom zorgde voor het eerste echte gevaar. Zijn lage voorzet werd door Hoffer, op de huid gezeten door twee Geelse verdedigers, net naast het doel gedeviëerd.

De gasten zetten de Geelse verdedigers in balbezit telkens onder druk. Zo speelde aanvoerder Mataresse gevaarlijk terug op zijn doelman, maar de bal rolde nipt naast de paal in hoekschop. Toen De Geelse verdediging even later de bal niet weggewerkt kreeg, was het opnieuw Dom die zich kon doorzetten. Hij moest door Mataresse foutief afgestopt worden met een strafschop als logisch gevolg. Vanzeir nam zijn verantwoordelijkheid en liet doelman Dautzenberg geen kans vanop de stip.

Met de rust in zicht bood de thuisploeg toch enig weerwerk. Bourdin moest een gevaarlijke tegenstoot even voorbij de middellijn foutief onderbreken. Geel dwong enkele vrijschoppen en hoekschoppen af, maar aan uitgespeelde kansen kwam men niet. Het was zelfs Hoffer die aan de overzijde tot tweemaal toe net niet een lage voorzet kwam en een doelpunt wegens buitenspel zag afgekeurd worden. Zo mocht Beerschot Wilrijk met een 0-1 voorsprong gaan rusten.      

Kort na de pauze riep Geel voor een strafschop wegens handspel na een aangeschoten bal. De scheidsrechter gaf enkel een hoekschop. Vancamp stuurde Vanzeir weg, maar die besloot al vallend naast. Er was net geen uur gespeeld toen zowel Geel als Beerschot Wilrijk een wissel doorvoerde. Merabai kwam Lumanza vervangen bij de thuisploeg, terwijl Okotie inkwam voor Vanzeir. Een wissel die goed uitpakte voor Beerschot Wilrijk. Maes mocht een vrijschop trappen vanop links. Hij dropte de bal voor doel waar Okotie inkopte. Doelman Dautzenberg kon in eerste instantie nog afweren, maar het was opnieuw Okotie die de rebound over de doellijn duwde en de voorsprong verdubbelde.

Met nog een tiental minuten op de klok mocht ook Gertjan De Mets zijn debuut maken voor Beerschot Wilrijk. De stand wijzigde niet meer.

GEEL: Dautzenberg, Nuyts, Matarese, Verbeek, Van Geet, El Ansri, Lumanza (57’ Merabai), Hoebregs (78’ Janssens), Bernardinho, Lokando (45’ Peeters), Martin Suarez

BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Bourdin, Grisez, Maes, Van Hyfte, Tissoudali (58’ Brogno), Vancamp (78’ De Mets), Hoffer, Vanzeir (62’ Okotie)

VERVANGINGEN: 45’ Lokando vervangen door Peeters, 57’ Lumanza vervangen door Merabai, 58’ Tissoudali vervangen door Brogno, 62’ Vanzeir vervangen door Okotie, 78’ Vancamp vervangen door De Mets, 78’ Hoebregs vervangen door Janssens

 DOELPUNTEN: 28’ Vanzeir (penalty) 0-1, 66’ Okotie 0-2

 GELE KAARTEN: 40’ Bourdin (charge), 71’ Brogno (schwalbe), 73’ Bernardinho (fout), 87’ Van Hyfte (fout), 90’ Grisez (spelbederf)

 SCHEIDSRECHTER: Jurgen Brinckman

Herbeleef hier de fasen van de wedstrijd:

 

MEER VOETBALNIEUWS